- Hae linkki
- X
- Sähköposti
- Muut sovellukset
- Hae linkki
- X
- Sähköposti
- Muut sovellukset
Tarvikkeet:
* Piparitaikinaa
* Erikokoisia pyöreitä muotteja
* Punaisia tikkareita
* Punaista elintarvikeväriä
* Narua, lankaa tai metallilankaa
* Puinen tikku
Kauli piparitaikina mahdollisimman ohueksi.
Leikkaa ympyrämuoteilla palloja ja niiden keskelle pienemmällä pallomuotilla reikä.
Kauliminen ja muoteilla leikkaaminen kannattaa tehdä leivinpaperin päällä. Leikkuulaudalta leivinpaperille siirtäminen on vaivalloista kun kyseessä ohut piparitaikina.
Murskaa tikkari muruiksi esim huhmareessa. Laita tippa punaista ruokaväriä sekaan ja sekoita.
Laita piparin keskelle reikään tikkarimurua. Paista piparitaikinan ohjeen mukaan (yleensä n 200 astetta, 5 minuuttia). Kannattaa jo 4min jälkeen alkaa vilkuilemaan pipareita, niiden ei tarvitse olla erityisen kypsiä tai tummia.
Ota valmiiksi grillitikku tai vastaava. Ota piparit pois uunista. Paina tikulla piparin reunaan heti reikä (jos odotat hetken, pipari kovettuu eikä reikää saa enää tehtyä).
Jätä piparit jäähtymään.
Kun piparit on jäähtyneet, ota ne leivinpaperilta. Pujota reijästä nauhalla tai langalla.
Kommentit
Lähetä kommentti